Spinoza wint mini concours

In de aanloop naar Festival De Muze van Zuid, op 21 en 22 mei a.s., vond er gisteravond op het Ignatius Gymnasium in Amsterdam een mini-concours plaats waarin drie orkesten van middelbare scholen uit Amsterdam-Zuid de strijd met elkaar aangingen. Het verplichte werk was een gloednieuwe compositie van Toek Numan ("Fantasie op Merck toch hoe sterck"), door elke school zelf bewerkt voor de desbetreffende bezetting. Dat betekende dat dit stuk drie keer achter elkaar zijn wereldpremière beleefde.
Deelnemende scholen waren het Sint Ignatius gymnasium, het Vossius gymnasium en het Spinoza Lyceum. De instrumentalisten van de Muziekplus bovenbouw groep wonnen het concours op overtuigende wijze. Naast het verplichte werk van Toek Numan speelden zij ook een bewerking van de Piet Hein Rhapsodie van Peter van Anrooy (de componist van onze straat)
Jamie, Sofie, Iara, Sanne, Kris, Kris, Jesse en Nino zullen de beide stukken waarmee zij deelnamen nogmaals uitvoeren tijdens het Festival 'De muze van Zuid'.

  

 info@spinozalyceum.nl

 020 - 5 777 444