Leerlingen spelen op concours voor de Muze van Zuid.

Je fietst door de Haquartstraat,  je  loopt door de Cormelis Schuytstraat, je gaat naar school in de Peter van Anrooystraat, je woont in de Valeriusstraat en je vriendin woont in de Van Breestraat, je vriend woont in de Obrechtstraat en…

Maar weet je dat al deze straten genoemd zijn naar Nederlandse componisten ? Net als bijna 40 andere straten in Amsterdam Zuid. Met deze tekst werden leerlingen enthousiast gemaakt voor het festival de Muze van Zuid. Muziek van al deze componisten is te horen tijdens het festival De Muze van Zuid. Twee dagen Nederlandse muziek in Amsterdam Zuid, op 21 en 22 mei 2016. Op tal van locaties zullen concerten worden gegeven. Als opmaat voor het festival zal op 21 april een concours voor de schoolorkesten plaatsvinden. Het Vossius Gymnasium, Het St. Ignatiusgymnasium en het Spinoza Lyceum strijden om de “Muze van Zuid-bokaal”

Elk orkest zal een zelf gekozen en zelf gearrangeerd stuk van een Nederlandse componist “van de straat “ ten gehore brengen. Daarnaast zal elk orkest een compositie van Toek Numan spelen; een compositie speciaal voor de schoolorkesten en speciaal voor het festival gecomponeerd. Het orkest dat het concours wint zal tijdens het festival  het stuk van Toek Numan nog eens  mogen vertolken.

U bent van harte uitgenodigd het concours bij te wonen.

Het concours zal plaatsvinden op 21 april om 20.00 uur in de aula van het St.Ignatiusgymnasium, Jan van Eijckstraat 47, Amsterdam. De toegang is gratis.