Persbericht tweede vestiging

Het bestuur van de Stichting Spinoza Lyceum Amsterdam heeft besloten om per 1 augustus 2016 uit te breiden met een tweede vestiging. Het Spinoza Lyceum is de enige openbare Daltonscholengemeenschap voor mavo, havo en vwo in Amsterdam. De nieuwe vestiging start met ongeveer 120 leerlingen, met een mavo, havo of vwo advies van de basisschool en groeit uiteindelijk uit tot een volwaardige school.

Rector Jos Catau: “We zijn heel blij dat we na zoveel jaren uitloten eindelijk kunnen starten met een 2e school. Natuurlijk blijven we trouw aan ons Daltononderwijs en al het goede van het huidige Spinoza Lyceum. Tegelijkertijd echter willen we met de 2e school ons huidige Daltonconcept vernieuwen. Niet voor niets hebben we als werktitel gekozen: Spinoza20first met als ondertitel Daltonlyceum mhv+ Deze naam staat voor meer gepersonaliseerd en taak- en toekomstgericht onderwijs waarin we het systeem van vaste klassen naar niveau en uurroosters meer flexibel gaan inrichten”.

Wethouder onderwijs Simone Kukenheim: ”Uitbreiding van onderwijsaanbod dat aansluit op de vraag van ouders en leerlingen is een van mijn speerpunten. Ik ben dan ook verheugd dat het Spinoza Lyceum komend schooljaar een tweede vestiging opstart. Het Spinoza is een school waar veel leerlingen naartoe willen en nu krijgen meer kinderen de kans om op deze school een plekje te vinden.”

De uitbreiding van het Spinoza Lyceum is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen het bestuur van Spinoza, de gemeente en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Met de uitbreiding wordt tegemoet gekomen aan een grote wens van kinderen en hun ouders. Het Spinoza moest vorig jaar 262 kinderen uitloten die deze school als eerste voorkeur hadden opgegeven. Bijna 1500 Amsterdamse kinderen hadden het Spinoza Lyceum in hun top-3 staan.

De gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor passende en aantrekkelijke huisvesting en zet daartoe nu voor het Spinoza Lyceum de benodigde stappen. Zodra meer bekend is over de locatie van de nieuwe vestiging wordt dit bekend gemaakt.