Excursie naar het Amsterdam museum

Afgelopen week zijn de leerlingen van 2 mavo naar het Amsterdam museum gegaan. Aansluitend bij hun eigen street art opdracht 'de muur als brug' kregen zij een rondleiding door de tentoonstelling 'New York meets The Dam', over het ontstaan van graffiti in NY en hoe dat in Amsterdam terecht is gekomen. We werden rondgeleid door een ware street artist herself, Aileen Middel (tevens gastcurator van deze expo), die deze ontwikkelingen (in de jaren 70/80) zelf helemaal heeft meegemaakt, zelf er deel vanuit heeft gemaakt en nog steeds! Ze komt volgende week maandag ook nog een keer in de les om onze leerlingen meer tips te geven hoe ze zelf aan de slag kunnen (op papier uiteraard ;-)) en een nabespreking te doen.

Al met al een geslaagde excursie!