Gymnasium

Vind je leren leuk én heb je interesse in de klassieke Griekse en Romeinse cultuur? Dan kun je terecht bij onze gymnasiumafdeling. Ongeveer 250 leerlingen volgen bij ons gymnasium-onderwijs.

In de brugklas krijg je én Antieke Cultuur én Latijn. In de tweede klas komt daar Grieks bij. Aan het einde van de derde kun je kiezen tussen Grieks en Latijn. Maar ook doorgaan met beide vakken is mogelijk. De klassieke cultuur blijft steeds een belangrijk onderdeel van de lessen. Je maakt kennis met de mythologie, de olympische spelen en het dagelijks leven.

Als onderdeel van de lessen vinden excursies plaats naar tentoonstellingen en theaterproducties rond de klassieke oudheid. In de vijfde klas staat een reis naar Rome of Griekenland op het programma.

Voor de ouders van onze gymnasiumleerlingen organiseren wij bovendien een oudercursus Klassieke Cultuur. In vier avonden wordt daarin een goed beeld gegeven van de gymnasiumopleiding.

Als het gymnasium bij nader inzien geen goede keuze blijkt, dan kun je aan het einde van het derde jaar nog besluiten te switchen naar het atheneum. Elk jaar stapt een aantal leerlingen over naar het gymnasium vanuit de 1HA brugklassen. In dat geval krijgen zij uiteraard een apart inhaalprogramma. Dit blijkt een heel succesvolle overstap te zijn.

Leerlingen03
Leerlingen02