Extra activiteiten

Decorklas

Twintig leerlingen uit de tweede tot en met de zesde klas vormen samen de decorklas. Zij verzorgen bij alle musicalproducties van onze school de meest fantastische decors. De decorklas komt iedere week tijdens een daltonuur bij elkaar. Daarnaast doen ze uitstapjes naar onder andere de rekwisietenafdeling van de Nationale Opera.

Excellentieprogramma Kunst

Wil je later aan het werk als fotograaf, grafisch ontwerper, illustrator of gamedesigner? Via het Excellentieprogramma Kunst bereid je je voor op het toelatingsexamen van opleidingen zoals de Filmacademie, Kunstacademie of het Grafisch Lyceum. Het programma bestaat uit drie modules en sluit af met een eindgesprek en een expositie. Meer informatie over het Excellentieprogramma Kunst vind je op de website Excellentieprogrammakunst.

Open Podium

Bij het Open Podium mag iedereen zich presenteren op het gebied van cabaret, muziek, dans of een andere kunstzinnige uiting. Leerlingen en docenten organiseren het Open Podium samen. Je hoeft geen auditie te doen.

Musical en dans

Op onze school werken leerlingen al jaren met veel plezier aan de meest uiteenlopende musicals en dansproducties. Denk aan de musicals Grease, Mamma Mia! en Fiddler on the Roof en de dansvoorstellingen Dancing through Time en The Wizard of Oz. Voor deze grote producties doe je auditie.

Je kunt ook meedoen aan kleinere producties waarin dans, spel en zang aan bod komen. Bijvoorbeeld de musical voor de brugklassen of de mini-musical voor de tweede en de derde klas.

Snuffelstage

Weet jij al wat je later wil worden? Tijdens de stage in 3 mavo, 4 havo en 5 vwo krijg je de kans om alvast te ‘snuffelen’ aan een beroep. Wat denk je van een stage op een filmset, in een bakkerij of een verzorgingstehuis? Een leerling vloog als stage zelfs mee met een piloot! Je regelt altijd zelf de stageplek. Je mentor en de decanen op school kunnen je hier natuurlijk bij helpen.

Brugklaskamp

Elk schooljaar gaan alle eerste klassen begin september op brugklaskamp. In een paar gezellige dagen leer je je klasgenoten, mentor en minimentoren goed kennen. Meedoen aan het brugklaskamp is verplicht omdat het kamp heel belangrijk is voor een goede start op onze school. Tijdens sport-, spel- en groepsactiviteiten bouw je al snel een band op met je klasgenoten.

Leerlingen05
Leerlingen04